Kärleksmums

5 st ägg
4  dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3  tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200g valfri choklad

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dom i äggsmeten. Det är viktigt att man vänder ner mjölet och inte vispar i det, då får man en seg och gummiaktig kaka. Gäller alla sockerkakssmetar!
Smält smöret och låt svalna lite..tillsätt i smeten tillsammans med vattnet.
Häll smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper.
Hacka chokladen och strö över kakan.
Grädda kakan i 200g i cirka 15 minuter, känn med sticka!


Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200g mörk kvalitets choklad 70%

Koka upp grädden och tillsätt kaffet. Låt svalna en aning.
Häll i den hackade chokladen och häll över kakan.
2 dl kokosflingor till garnering


Detta är leilas recept..väldigt gott!
Däremot så gör jag en egen glasyr, den här som hon har blir väldigt mäktig och "tung" när de är grädde i.
Jag gör en standard till mockarutor..

ca 400g florsocker
8 msk kallt kaffe
8 msk smält smör/margarin
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en skål och rör ihop till en krämig smet.
Bre över kakan och garnera med kokos..

       



      

   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0