Mina Semlor.
Supergoda Semlor:
150 g smör/margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 tsk kardemumma
½ tsk hjorthornssalt
ca 13 dl vetemjöl (jag använder mindre för saftigare deg, ca 11 dl.)
Smällt smöret och blanda i mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
Smula jästen i en stor bunke och häll på degvätskan.
Rör ut jästen ordentligt och tillsätt salt, kardemumma, hjorthornssalt och socker.
Rör ordentligt.
Sätt sist i mjölet, hellre för lite mjöl än för mycket. Mjöl torkar ut degen så har du för mkt mjöl så får du torra bullar..
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek (30-40 min)
Dela delen i små bitar och rulla till runda bollar.
Låt jäsa igen ca 30 minuter.
Pensla med ägg.
Grädda bullarna i 200 grader i ungefär 8-10 minuter.
Låt svalna på brödgaller.
Fyllning:
Ca 200 g mandelmassa
Urgröp ur bullarna
En skvätt mjölk.
Blanda allt i en skål.
Skär sedan av toppen av bullan och gröp ur lite av bullan så du får plats med mandelmassan.
Klicka i smeten av mandelmassan.
Till Servering:
Grädde
Florsocker
Vispa grädden och klicka på en stor klick, lägg sedan på locket som du skurit bort.
Pudra med florsocker.
NJUT!! :)
Ogräddade juveler..